International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

Hoe installeer ik een robotmaaier?

De installatie neemt 2 tot 6 uur in beslag, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gazon. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de verschillende installatiestappen.

IS ER EEN INSTALLATIEGIDS VOOR ROB?

Er is een online video waarin de installatie wordt getoond van ROB, de robotmaaiervan McCulloch.

De begeleidingsdraad laat ROB weten waar het laadstation is, zodat hij zich indien nodig snel kan gaan opladen. Maar hij leidt hem ook naar uithoeken van de tuin, zodat het gras evenredig wordt gemaaid.

HOE PLAATS IK DE BEGRENZINGSDRAAD?

De begrenzingsdraad leidt ROB naar de gebieden waar moet worden gewerkt. De begrenzingsdraad moet rondom de randen van uw gazon worden geplaatst en ook rondom grote voorwerpen, zoals bomen en heggen. De begrenzingsdraad kan op de volgende manieren worden geïnstalleerd:

De draad in de grond vastzetten met krammen. U kunt de begrenzingsdraad het beste met krammen vastzetten als u tijdens de eerste paar weken dat u de robotmaaier gebruikt de plaatsing wilt kunnen bijstellen. Om de krammen te plaatsen die met ROB worden meegeleverd, kunt een plastic hamer gebruiken. Na enkele weken zal het gras over de draad heen zijn gegroeid, waardoor deze niet langer zichtbaar is.

De draad ingraven. Als u het gazon wilt verticuteren of beluchten, kunt u de begrenzingsdraad best ingraven om schade te voorkomen. Begraaf de begrenzingsdraad minimaal 1 cm en maximaal 20 cm onder de grond.


WAAR INSTALLEER IK HET LAADSTATION?

Let bij de zoektocht naar de beste locatie voor uw laadstation op het volgende:

Zoek voor het laadstation een horizontaal oppervlak dat zich dicht bij een stopcontact bevindt, beschermd is tegen waterstralen (bv. van een sprinkler) en zich niet in direct zonlicht bevindt. Als uw tuin een helling heeft, raden wij aan om het laadstation op het laagste stuk van uw tuin te plaatsen.

Wanneer u het laadstation voor ROB installeert, moet u 3 meter vrije ruimte aan de voorkant van het laadstation voorzien, zodat ROB gemakkelijk toegang heeft. U moet ook de mogelijkheid hebben om vanaf het laadstation in een rechte lijn naar links en rechts minimaal 1,5 meter begrenzingsdraad te leggen.

ALS IK ROB OOK IN MIJN ZOMERVERBLIJF WIL GEBRUIKEN OF HEM WIL DELEN MET MIJN BUURMAN, KAN ROB DAN OP TWEE VERSCHILLENDE LOCATIES WERKEN?

Ja. U heeft twee laadstations en twee lusdraadinstallaties nodig. Telkens u van het ene naar het andere laadstations overgaat, zult u ROB moeten synchroniseren met het laadstation. Voor het meest handige gebruik raden wij aan om voor elke locatie een robotmaaier te kopen en te installeren.

HOE PLAATS IK DE GELEIDINGSDRAAD?

De geleidingsdraad wordt gebruikt om ROB naar het laadstation te leiden, zodat hij zijn accu snel kan opladen wanneer nodig, en om ROB naar verafgelegen gebieden van de tuin te sturen zodat het gazon gelijkmatig wordt gemaaid. De geleidingsdraad is een draad die vanaf het laadstation wordt gelegd, bijvoorbeeld richting een verre uithoek van het werkgebied of door een nauwe doorgang en vervolgens aangesloten is op de begrenzingsdraad. Voor de begrenzings- en geleidingsdraden wordt dezelfde draad gebruikt.

HOE MAAK IK VERBINDING MET DRAADUITEINDEN?

Gebruik altijd de originele soldeerloze koppeling voor het aansluiten op uiteinden van draden, bijvoorbeeld wanneer u de begeleidingsdraad op de begrenzingsdraad aansluit. Steek de begrenzingsdraad in elk van de openingen in de koppeling. Steek de begeleidingsdraad in de middelste opening in de koppeling. Controleer of de draden volledig in de koppeling zijn gestoken, zodat de uiteinden zichtbaar zijn door het doorzichtige deel aan de andere zijde van de koppeling. Gebruik een tang om de knop op de koppeling helemaal in te drukken.


BEKIJK OOK...